FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Egyesület - alapítva 2009
FÁBER SBT Egyesület
- alapítva 2009
Átvettük az univerzális erdőjáró gépet

Idén januárban Egyesületünk támogatási kérelmet nyújtott be az AÖFK-hoz egy POLARIS 1000 típusú, univerzális erdőjáró gép (kistraktor) beszerzésére. Az eddigi, közel 15 éves folyamatos munkánk elismeréseként értékeljük, hogy a támogatást (bto.) 9 millió Ft értékben, vissza nem térítendő címzett támogatásként megkaptuk, melyhez az Egyesületünknek - legalább - 10% önrészt kellett hozzátennie. Szűkös anyagi helyzetünk miatt ezt két tagtársunk ún. tagi kölcsönével tudtuk megoldani. Ezzel a géppel és a kapcsolódó eszközökkel a soproni sífutó pályák téli és nyári karbantartása egyaránt megoldható lesz. Mint ismeretes, a jelenlegi motoros szánunk már több mint 30 éves (old timer is lehetne J) és idén is többször cserben hagyott bennünket a nyomfektetés közben. Ráadásul csak legalább 15-20 cm hómagasságtól lehet használni.

A most beszerzésre került POLARIS 1000 télen nyáron használható. Így biztonságosan megoldható lesz havas időben a nyomfektetés, a hómentes időben pedig a több mint 20 km hosszúságú pályarendszerünk folyamatos karbantartására tudjuk használni. (A hótoló lapot alapvetően inverzként tudjuk használni, azaz ha kevés a hó, akkor a pálya széléről tudunk több havat a pályára áttolni.) Mivel a nem havas napok száma lényegesen több, így pályáinkat azok kellemes nyomvonalvezetése miatt egyre többen használják gyaloglásra, nordic walkingra, terepkerékpározásra. A gerincutunk a Muck-ra vezető úttal párhuzamosan halad, ezzel a túrázóknak nem kell az egyre forgalmasabb és szűk közúton gyalogolniuk. A Soproni Parkerdőben jelenleg Egyesületünknek van egyedül összefüggő útirányjelző tábla rendszere. Mindezek fenntartása és javítása - még a TAEG Zrt. további támogatását is remélve - biztos könnyebb és hatékonyabb lesz ezzel az új géppel.

Jelenleg szervezés alatt áll egy időpont, ahol az érdeklődő tagságnak, az erdészeti szakembereknek és a sajtónak is bemutatjuk a POLARIS 1000-et.

támogass minket!

Bankszámlaszámunk:
Fáber SBT Egyesület, Sopron 10918001-00000070-38420002
A megjegyzés rovatba kérjük az „ADOMÁNY” szót, neved és címed írd!
Bármilyen módon támogatsz, előre is köszönjük!

legyél tagja az egyesületünknek!

Ehhez először el kell fogadd az egyesület alapszabályát valamint adatkezelési és adatvédelmi szabályzatát. Egyúttal ki kell tölteni a belépési nyilatkozatot és aláírva eljuttatni nekünk! (scannelve, lefotózva, postán...) 

óvd a sínyomot!

oszd meg ezt a hírt!

9400 Sopron
Frankenburg u. 7.
9400 Sopron, Frankenburg u. 7.
Kubinszky András
06 20 264 44 00
Szigethi Béla
Logo 512*512
FÁBER SBT Egyesület
Minden jog fenntartva © 2024
XATON Webstudio logo