FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Egyesület - alapítva 2009
FÁBER SBT Egyesület
- alapítva 2009
Az első januári havunk

Hiába a mínuszok, ha 3 héten át nincs csapadék, akkor nem látunk havat. Most a hétvégén - a meteorológusok által meglehetősen pontosan előre beharangozva - kaptunk némi csapadékot. Több részletben ma, vasárnap délutánra a "hegyen" összejött a 9-10 cm friss hó, ami sífutásra, sítúrázásra, sétára síléccel, stb.... már alkalmas. Gépi nyomfektetés fel sem merül ilyenkor még.

Bár kaptam délelőtt több helyről biztatást, hogy 15-20 cm hó van fenn, meglehetősen szkeptikusan, és inkább a tájékozódás végett vágtam neki az útnak délután 3-kor. Különösen, hogy délelőtt olyan híreket kaptam, hogy a Kőfejtő út után több autó az árokban és nem is lehet felmenni (az örök probléma). Délutánra a havazás elállt, de a hőmérséklet + 3 C-t mutatott idehaza. Először is waxoltam. A felvezető úton autóval nem találkoztam, néhány kocsit láttam itt-ott, ami vasárnap délutánhoz inkább visszafogottnak mondható. Az "Ácsok pontjánál" álltam be a keleti oldalon. Első dolgom volt a hómagasság mérése: 9 cm. Később láttam, hogy ez - különösen a fenyőfák alatt - leginkább az 1-2 cm felé konvergál. Volt hely, ahol havas füvön haladtam a fenyők alatt. Ráadásul - bár hőmérőt nem vittem - egyértelmű volt, hogy a "hegyen" is olvadt, mert a fákról víz csepegett mindenfelé, talán kis szemerkélő eső is vegyült hozzá. Végül is a 3-as pályán elmentem a Bella emlékig, vissza az Új-hegy gerincen a Tolvajárkon át a 3 Pálya Pontig majd ott az 1-es pályán a Muckon át vissza a kiinduló pontig. (6,8 km). Ami elszomorító volt, hogy biciklivel és quaddal több helyen is rámentek a pályánkra és - különösen a Muck és az új parkoló környékén - az a kevés előttem járó sífutó nyom teljesen le volt gyalogolva. Szinte lehetett látni, ahogy óvatosan csak úgy lépnek, nehogy a sífutó nyom mellé tegyék a lábukat. Borzalmas....

Kicsit meglepett, hogy csak annyi sífutó nyomot láttam, amennyit. A meteorológia ma éjjelre még némi havat ígér, ami sokat tud javítani az amúgy igen korrektül lefektetett taposott nyomokon. Hétfőre hideg időt is prognosztizálnak, kis szerencsével a hét közepéig lehet a pályarendszer magasabban fekvő részét sportolásra használni. (A Károly parkolónál a hómagasságot 2-3 cm-re becsültem).

támogass minket!

Bankszámlaszámunk:
Fáber SBT Egyesület, Sopron 10918001-00000070-38420002
A megjegyzés rovatba kérjük az „ADOMÁNY” szót, neved és címed írd!
Bármilyen módon támogatsz, előre is köszönjük!

legyél tagja az egyesületünknek!

Ehhez először el kell fogadd az egyesület alapszabályát valamint adatkezelési és adatvédelmi szabályzatát. Egyúttal ki kell tölteni a belépési nyilatkozatot és aláírva eljuttatni nekünk! (scannelve, lefotózva, postán...) 

óvd a sínyomot!

oszd meg ezt a hírt!

9400 Sopron
Frankenburg u. 7.
9400 Sopron, Frankenburg u. 7.
Kubinszky András
06 20 264 44 00
Szigethi Béla
Logo 512*512
FÁBER SBT Egyesület
Minden jog fenntartva © 2024
XATON Webstudio logo