FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Egyesület - alapítva 2009
FÁBER SBT Egyesület
- alapítva 2009
Pályaállapot infó

A meteorológiai előrejelzés szerint az előttünk álló hétvége újabb havazást és párhuzamosan jövő hétre lehűlést hoz. Ennek megfelelően sűrítettük az ellenőrző körútjainkat a pályákon, és az alábbi tájékoztatást tudom adni, megjegyezve azt, hogy több helyen erdészeti munka folyik, ahol elsősorban a szállító gépek elég cudar állapotba hozták az utakat, gyaloglásra jobbára a fagy beállta után lesznek alkalmasak :

1-es Muck-kör (hozzáértve az 1A szakaszt is a Répatárolóig)

A pálya végig rendben van, köszönhetően egy fa bedőlés mai eltakarításának.

2-es Ultra kör

A pálya alapvetően rendben van. Egyedüli probléma az Ultra-forduló pontnál van, ahol egyrészt az erdészet a kivágott fát az út mellett úgy tárolta le, hogy nem tudunk a híddal szemben átmenni: kerülni kell a régi forduló felé (ott meg valószínűleg munkagépek nyomai lesznek). Sajnos a kis híd nem alkalmas a nyomfektető gépeink átbocsátására, ez ügyben tárgyalunk az erdészettel megoldásról. De ez a kb. 50-100 m-es szakaszt eltekintve a pálya jó állapotban van.

3-as Várhelyhez vezető út melletti kör

A pálya egy részén aktív erdészeti fakitermelés folyik. Ez a Várhelyhez vezető úttól a Borby pontig terjedő szakasz (a 4A pálya utolsó méterei), majd onnét a Tolvajárok pont felé a Tolvajárokba vezető útig. A pálya egyéb részei rendben vannak, sajnos az érintett rész az egyik legfrekventáltabb szakasz az alsó és felső pályák közt. Kerülni az Ácsok pontjától az Újréti nyiladék felé célszerű. Pozitív, hogy az erdészet azt ígérte, hogy hamar végeznek itt a munkával, és az igazi télre - januárra - visszakapjuk ezt a fontos pályaszakaszt.

4-es pálya

A pálya rendben van egy kivétellel: a Hétbükkfa és a Tölgyes Mocsár Alsó pont között egy kidőlt tölgy fekszik keresztben. A gyalogosok ezt könnyen kerülhetik, problémát a nyomfektető gépeknek jelent, az erdészet ismeri a problémát.

4A pálya

A pálya rendben van, kivéve a 3-as körnél jelzett fakitermelést a Borby pont környékén.

5 pálya Fáber rét (ide értve a gyakorló rétet is)

A pálya alapvetően rendben lenne, sajnos a vaddisznók és a vakondok erősen ellenünk dolgoznak....

támogass minket!

Bankszámlaszámunk:
Fáber SBT Egyesület, Sopron 10918001-00000070-38420002
A megjegyzés rovatba kérjük az „ADOMÁNY” szót, neved és címed írd!
Bármilyen módon támogatsz, előre is köszönjük!

legyél tagja az egyesületünknek!

Ehhez először el kell fogadd az egyesület alapszabályát valamint adatkezelési és adatvédelmi szabályzatát. Egyúttal ki kell tölteni a belépési nyilatkozatot és aláírva eljuttatni nekünk! (scannelve, lefotózva, postán...) 

óvd a sínyomot!

oszd meg ezt a hírt!

9400 Sopron
Frankenburg u. 7.
9400 Sopron, Frankenburg u. 7.
Kubinszky András
06 20 264 44 00
Szigethi Béla
Logo 512*512
FÁBER SBT Egyesület
Minden jog fenntartva © 2024
XATON Webstudio logo