FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Egyesület - alapítva 2009
FÁBER SBT Egyesület
- alapítva 2009
Újabb táblarongálás
(de van jó hír is mellette)

A mai körsétámkor vettem észre, hogy a Fáber-réti erdészház mögötti kis oldalréten - amit mi "Gyakorló-rétnek" nevezünk, hiszen pár cm hó esetén ez már e célra kiválóan alkalmas - az ott lévő összes táblánkat letörték. Csak megjegyzem, hogy az egyik már korábban is meg volt kicsit hajolva, de ezek most mind szisztematikusan le voltak tépve. Az egyik lekerült a talajra is, ott pedig a szárzúzógép zúzta miszlikké. Lásd fotókat is.

Hogy miért írom, hogy van jó hír is? A táblákat pótolni fogjuk. De az igazi jó hír az, hogy - bizonyára a rét kezelőjének, a Nemzeti Parknak intézkedése nyomán - mind ezt a kis oldalrétet, mind pedig a nagy Fáber rétet egy komoly géppel rendbe tették: megszűntek a vaddisznótúrások, a sarjhajtások, egyenetlenségek, mindazok a lekaszálatlan területek, ahova a nyári könnyű fűkaszával nem mertek rámenni, félve, hogy a kések eltörnek.

Ha tehát lesz akár csak 8-10 cm havunk, akkor ez a gyakorló rét már biztosan használható lesz.

Csak remélni tudom, hogy nem dúlják újra a vaddisznók ezt a területet, hiszen épp a napokban adtam hírül, hogy innét nem messze - és a város irányába! - 10-15 db-ból álló kondával találkoztam alkonyatkor.

 

támogass minket!

Bankszámlaszámunk:
Fáber SBT Egyesület, Sopron 10918001-00000070-38420002
A megjegyzés rovatba kérjük az „ADOMÁNY” szót, neved és címed írd!
Bármilyen módon támogatsz, előre is köszönjük!

legyél tagja az egyesületünknek!

Ehhez először el kell fogadd az egyesület alapszabályát valamint adatkezelési és adatvédelmi szabályzatát. Egyúttal ki kell tölteni a belépési nyilatkozatot és aláírva eljuttatni nekünk! (scannelve, lefotózva, postán...) 

óvd a sínyomot!

oszd meg ezt a hírt!

9400 Sopron
Frankenburg u. 7.
9400 Sopron, Frankenburg u. 7.
Kubinszky András
06 20 264 44 00
Szigethi Béla
Logo 512*512
FÁBER SBT Egyesület
Minden jog fenntartva © 2024
XATON Webstudio logo