FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Egyesület - alapítva 2009
FÁBER SBT Egyesület
- alapítva 2009
Rövid helyzetjelentés a sífutó pályákról

A péntek délutáni és szombat délelőtti nagy létszámú érdeklődés hatására a preparált pályák eléggé amortizálódtak, sőt helyenként jegessé váltak. Ez utóbbi különösen a 4A pályára érvényes. Sajnos tovább rontja a helyzetet, hogy a legjobb hóviszonyokkal rendelkező 1-es pálya több száz méteres szakaszát - a 3PP és Újréti pont között -  nyilvánvalóan szántszándékkal szétbarmolta egy - vagy több - elvetemült autós. Annak ellenére, hogy ott van a pálya mellett a nagy hótól mentesített, traktorral kitakarított erdészeti út. No comment....

Ugyancsak az előszezoni helyzetre vall, hogy a talaj a hó alatt még meleg, és bár a 0 fok körüli hőmérséklet mellett felülről nem nagyon olvadna a hó, alulról ez dupla gyorsan megy, különösen a komprimált részeken lehet látni a "sárgulás" jeleit. Ezek a helyek éjjel aztán visszafagynak, és sötétedés után igazán jegesek tudnak lenni.

De azért lehet csúszni, mindenkit bíztatok kamásli (lábszárvédő) használata mellett ebben a 18-19 cm magas hóban a taposott nyomokon menni, arra nem nagyon járt motor és gyalogos, a pályák is jobbak ezáltal.

támogass minket!

Bankszámlaszámunk:
Fáber SBT Egyesület, Sopron 10918001-00000070-38420002
A megjegyzés rovatba kérjük az „ADOMÁNY” szót, neved és címed írd!
Bármilyen módon támogatsz, előre is köszönjük!

legyél tagja az egyesületünknek!

Ehhez először el kell fogadd az egyesület alapszabályát valamint adatkezelési és adatvédelmi szabályzatát. Egyúttal ki kell tölteni a belépési nyilatkozatot és aláírva eljuttatni nekünk! (scannelve, lefotózva, postán...) 

óvd a sínyomot!

oszd meg ezt a hírt!

9400 Sopron
Frankenburg u. 7.
9400 Sopron, Frankenburg u. 7.
Kubinszky András
06 20 264 44 00
Szigethi Béla
Logo 512*512
FÁBER SBT Egyesület
Minden jog fenntartva © 2024
XATON Webstudio logo