FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Egyesület - alapítva 2009
FÁBER SBT Egyesület
- alapítva 2009
Rövid pályainfó

A ma vasárnapi havazás bizonyára sok mindenkiben felveti a kérdést, hogy vajon összejön-e a sportoláshoz alkalmas hómennyiség, ill. melyik pálya járható? Ehhez szeretnénk aktuális információval szolgálni az alábbiak szerint:

A várható hómennyiség sajnos kevés, talán 5, jobb esetben 7-8 cm összejön. Az 5 cm inkább még az alkalmatlan kategória (különösen nagyobb létszám esetén), a 7-8 cm az alsó határa a sífutás lehetőségének. Attól is függ, hogy milyen pályáról van szó: a legjobb ilyenkor a füves terület mint a Fáber-réti gyakorló pálya vagy a magasabban fekvő volt műszaki zár vonala nyugati irányba. A meredek helyek kerülendők, mert kifejezetten balesetveszélyesek (gyökér, kő is nehezítheti a csúszást).

Gépi nyomfektetést 18-20 cm hómagasságtól kezdve lehet megpróbálni készíteni (függ a hó konzisztenciájától is).

Szerencsére a pályáink állapota nagyon jó. Az utóbbi napokban rendre gyalogosan ellenőriztem minden szakaszt, és érdemi akadály sehol nincs (kivétel egy keresztbe hajlott kisebb gyertyán az Ácsok és Borby-pont között, de ezt ma délután megpróbáljuk eltávolítani). A Borby pont környékének fakitermelési nyomait ugyan eltüntettük múlt héten, de ott még mindig fekszik annyi friss gally-törmelék, hogy ez a szakasz kevés hóban nehezebben járható.

A mucki hóhelyzetről az Időkép webkamerája ad tájékoztatást.

támogass minket!

Bankszámlaszámunk:
Fáber SBT Egyesület, Sopron 10918001-00000070-38420002
A megjegyzés rovatba kérjük az „ADOMÁNY” szót, neved és címed írd!
Bármilyen módon támogatsz, előre is köszönjük!

legyél tagja az egyesületünknek!

Ehhez először el kell fogadd az egyesület alapszabályát valamint adatkezelési és adatvédelmi szabályzatát. Egyúttal ki kell tölteni a belépési nyilatkozatot és aláírva eljuttatni nekünk! (scannelve, lefotózva, postán...) 

óvd a sínyomot!

oszd meg ezt a hírt!

9400 Sopron
Frankenburg u. 7.
9400 Sopron, Frankenburg u. 7.
Kubinszky András
06 20 264 44 00
Szigethi Béla
Logo 512*512
FÁBER SBT Egyesület
Minden jog fenntartva © 2024
XATON Webstudio logo